Письменниця з Херсона презентували свою нову книгу

4 года назад 0

Відома українська письменниця, уродженця Херсона Ганна Гороженко презентувала у рідному місті свою нову книгу.
"Лицарка корони" — так називається історичний роман Ганни Гороженко, який 12 серпня письменниця презентувала в обласній бібліотеці імені Олеся Гончара в рамках проєкту "Самоцвіти України". Кореспонденти Суспільного поспілкувались із письменницею.
Другий історичний роман "Лицарка корони" вийшов у червні 2020 року тиражем 1000 екземплярів, – розказує письменниця. Головна героїня — українка 16 століття княгиня Анна Сокольська.
Письменниця Ганна Гороженко презентувала у Херсоні свою нову книгу: " Ви уявіть собі, вона відбила армію короля, яка йшла проти неї. Це така Жанна Д’Арк і Міледі два в одному. Це буде серія книг про жінок-історичних персонажок саме доби Речі Посполитої. Це книга про жіночу дружбу. Це книга про Анну Сокольську княгиню. Тут три персонажки на ім’я Анна: це Анна Ягелонка – королева Речі Посполитої , остання з Ягелонів, і це Анна ( я назвала її Гануся) Борзо-Багата– донька луцького єпископа. Це все реальні персонажки ", — розказує Ганна Гороженко.
Зустріч з Ганною Гороженко – п’ята в рамках проєкту "Самоцвіти України", започаткованому у вересні минулого року. І започатковано цей проєкт, щоб розповідати мешканцям нашої області про молодих талановитих особистостей, які є на Херсонщині, які роз’їхалися через різні обставини по світу.
Народилася письменниця в Херсоні, переїхала з батьками до Києва, де живе і зараз, — розказала жінка. Працює Ганна Гороженко на одному з всеукраїнських телеканалів: " Мої дідусь з бабусею жили на ХБК. І всі мої літні місяці – це було традиційне перебування в Херсоні.
Херсон – це саме те місто, яке сниться мені в снах. Це найяскравіше місто мого дитинства. У січні цього року презентувала перший історичний роман "Воля Ізабелли ". Випуск наступної книги з цієї серії заплановано на початок наступного року і буде присвячена княгиням Анні Корецькій та Софії Ружницькій ", — розказала письменниця. Суспільне. Херсон