Правила перебування на вулиці з дитиною в спеку

6 лет назад 0

Виснажлива спека сильно ускладнює життя мамам маленьких дітей, багато хто воліє в таку погоду відсиджуватися в задушливій квартирі, що не йде на користь малюкам, адже гуляти з дитиною потрібно в будь-яку погоду. Що ж робити, щоб малюк не перегрівся, не отримав сонячного опіку і не дуже спітнів? Ми пропонуємо вам 10 правил безпечної прогулянки з дитиною в спеку.

Стежимо за самопочуттям малюка.  Всі діти абсолютно по-різному переносять як холод, так і спеку, одні весело граються і при аномальній спеці, а інші вередують навіть на найменшому сонці. Мамі варто чуйно ставитися до щонайменших змін самопочуття дитини. Про перегрів свідчать крапельки поту на скронях або почервоніння обличчя. Причини перегріву — занадто активні ігри або перебір з одягом, поміняйте ігри на більш спокійні, зніміть зайвий одяг, а краще їдьте додому.

Одяг тільки з натуральних тканин.  У спекотну погоду варто з особливою увагою поставитися до вибору дитячого одягу. Оптимальний варіант — легкі маєчки, футболки, сарафани для дівчаток, комбінезон з шортами для хлопчиків. У літньому гардеробі малюка повинні бути речі тільки з натуральних легких тканин: бавовна або ситець. Не купуйте занадто облягаючі моделі, дитячий одяг має бути вільним. Якщо ви їдете з дому на цілий день, то не забудьте прихопити кофточку з довгим рукавом, вона стане в нагоді ввечері, коли похолодає.

Відмовтеся від підгузків.  По можливості відмовтеся від одноразових підгузків. У них шкіра малюка дуже пріє. Замініть їх на бавовняні трусики або шортики, взявши на заміну кілька запасних пар. У коляску в такому випадку варто постелити поглинаючі пелюшки.

Світлі тони.  Темні речі сильно нагріваються від сонячних променів, пам'ятайте про це, віддайте перевагу світлим нарядам для малюка. Також відмовтеся від суконь і костюмів з аплікаціями і зайвими прикрасами, так як вони можуть травмувати ніжну шкіру дитини, тим більше на сонці. Якщо носите дитину в слінгу, то при виборі слінгу віддавайте перевагу світлим тонам. Також на дитині має бути мінімум одягу, інакше від тепла вашого тіла і літньої спеки дитина може перегрітися.

Зручне взуття.  У спекотну погоду відмовтеся від шкарпеток, але щоб дитина не натерла ноги, необхідно вибрати правильне взуття. Оптимальний варіант: легкі і м'які шльопанці з гумкою на п'яті, також підійдуть сандалі і босоніжки, але з м'яким задником.

Не забудьте про головний убір.  Обов'язковий атрибут літнього вбрання малюка — головний убір, це може бути кепка, панамка або хустка. Вибирайте головні убори світлих тонів і з натуральних дихаючих тканин. Щоб обличчя і вуха дитини не обгоріли, змастіть їх сонцезахисним засобом.

Вибираємо місце прогулянки.  Гуляти уздовж автошляхів не корисно в будь-яку погоду, а в спеку тим більше. Гуляйте з малюком в міських парках, а краще вирушайте на природу.

Бережіть від прямих сонячних променів.  Ваш малюк не повинен перебувати на самому сонці, намагайтеся гуляти в тіні дерев або будинків. Кращий час для прогулянок в спекотні дні: з 8 до 11 години і після 16 години.

Беріть з собою пляшку з водою.  У спеку вкрай важливо не допустити зневоднення дитячого організму. Тому не забудьте захопити на прогулянку пляшечку води, частіше пропонуйте малюкові попити. Також час від часу обтирайте відкриті ділянки тіла малюка, це допоможе освіжитися.

Використовуйте сонцезахисне молочко.  Для малюків краще використовувати в якості сонцезахисного засобу не крем, а молочко. Воно менш жирне і швидше всмоктується в шкіру. Засіб має бути з максимальним фактором захисту від сонця.

Отже, спека не привід сидіти вдома, не варто ховати малюка від сонечка, воно прискорює вироблення вітаміну D, який вкрай необхідний дитячому організму.