При Херсонській ОДА формують нову громадську раду

4 года назад 0

Сьогодні відбулося останнє засідання громадської ради при Херсонській облдержадміністрації 2018-2020 років. До порядку денного було включено лише одне питання – знайомство з представниками інститутів громадянського суспільства, які бажають увійти до нового складу громадської ради. За них жителі Херсонщини зможуть проголосувати в серпні.
Так, до нового складу громадської ради буде обрано 25 осіб. Всього з 24 червня по 24 липня було подано 37 заяв, з них 22 – від осіб, які до цього ніколи не були в складі громадської ради.
Далі протягом місяця ініціативна група перевірятиме заявки на відповідність. Напередодні голосування, яке проходитиме з 25 по 28 серпня, буде оприлюднено список кандидатів до складу громадської ради при ОДА.
Цьогоріч голосування відбуватиметься в онлайн-форматі на платформі електронної демократії “DEM консультації з громадськістю”. Про переваги онлайн-голосування розповів заступник голови ОДА Андрій Богданович.
“Ми обрали саме такий формат голосування, адже це сучасно та більш зручно. Крім того, через пандемію коронавірусу краще обмежити масові збори. Тож закликаю вас голосувати і знайомитися з кандидатами, які пройдуть до нового складу громадської ради”, — наголосив Андрій Богданович.

Для довідки: до складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації.