Прикордонники Херсонщини вшанували пам’ять афганців (фото)

6 лет назад 0

З нагоди Дня памяті вонів, що виконували свій оовязок на території інших держав, прикордонники разом із ветеранами афганцями відвідали херсонські школи.

З нагоди Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів прикордонники Херсонського загону, Азово-Чорноморського регіонального управління, учасники бойових дій в Афганістані та АТО відвідали Херсонську ЗОШ № 2.

Ветерани розповіли школярам про події, які відбувались понад 30 років тому на території Афганістану та про мужність військовослужбовців у тій війні.

Розповіли і про важливу роль прикордонників, які охороняли там кордон по суші і по річці Амудар’я, приймали участь у спеціальних операціях та останніми залишили зону бойових дій. А діючі прикордонники, учасники АТО, розповіли дітям про події, які зараз відбуваються на сході країни та про те, які задачі покладаються там на «зелені берети».

 

Прикордонники разом із ветеранами не в перше зустрічаються з учнями цієї школи. Тут налагоджені тісні дружні зв’язки ще з 2014 року, коли через окупацію Криму прикордонники передислокувались до Херсону. Тоді, на базі 5 класу був створений загін Юних Друзів Прикордонників «Сокіл»  і  тепер ці учні вже в 8 класі. Через кілька років вони закінчать навчання і продовжуть почесну справу – захищати кордони рідної держави.

 

 

Помічник начальника прикордонного загону — 

начальник прес-служби  Іван Шевцов