Прощання з загиблим героєм Херсонщини провів новий архієпископ УПЦ КП Климент

6 лет назад 0

У Горностаївському районі сьогодні з День жалоби.

1 лютого в смт Горностаївка попрощалися з Артемом Скупейком, снайпером-розвідником військової частини А 2802, 36-ї бригади  морської піхоти, старшим матросом, який загинув 30 січня 2017 року від кулі ворожого снайпера при виконанні бойового завдання під смт Талаківка Донецької області, що біля Маріуполя. У березні хлопцеві мало б виповнитися 23 роки…

 Односельчани, рідні та близькі загиблого зібралися біля районного Будинку культури, щоб попрощатися з ним та провести в останню путь.

Заупокійну службу Божу провів архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (на фото, авторства о. Сергія Чудиновича). Він звернувся до присутніх: «Блаженні миротворці, бо вони синами божими зовуться, блаженні ті, хто душу свою покладає за ближнього свого. Христос віддав душу за нас, і ця молода людина поклала життя, щоб жили ми і наші діти. В цьому його сила».

 

Співчуття родині Артема висловив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, що разом зі своїм заступником Вадимом Чабаном був присутнім на похоронній процесії: «Жодні слова не полегшать горе близьких. Але ми не забудемо, за що віддають життя наші герої. Вічна пам'ять та слава вірному сину України!».

У 2012 році Артем Скупейко закінчив одинадцять класів Горностаївської загальноосвітньої школи та здобув повну загальну середню освіту. З 2013 року по 2015 рік проходив строкову військову службу. Повернувся додому, але згодом прийняв відповідальне рішення захищати країну і вступив на військову службу за контрактом. Потрапив до зони АТО в 2016-му році.

За час проходження служби Артем був нагороджений відзнаками Президента України «За оборону Маріуполя», «За участь в Антитерористичної операції». Представлений до нагороди «Орденом за мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

У зв'язку з важкою втратою 1 лютого оголошено Днем жалоби в Горностаївському районі.


Гуськова Елеонора,
фото — сайт ХОДА