Реєстрація “шлюбу за добу” на Херсонщині для кримчан тепер буде без фотосесій

6 лет назад 0

Як раніше повідомляв “Новий Візит”, 16 січня в Генічеську оформили шлюб 2 пари з Криму.  Ця подія мала неприємне продовження, про яке розповів в “Фейсбук” представник президента в Криму Борис Бабін.

“Нові цікаві пригоди кримчан у Генічеському районі трапилися на минулому тижні. Як вже обговорювалося, розпорядженням Уряду від 15 листопада 2017 р. № 802-р надання послуг реєстрації шлюбу за проектом “шлюб за добу” було додатково поширено у Херсонській області (крім обласного центру) на Генічеськ та Нову Каховку, про що ми повідомляли кримчанам, які бажають швидко та зручно оформити власні шлюбні відносини законним шляхом.  Напочатку 2018 р. ця процедура запрацювала та 16 січня було зареєстровані перші шлюби молодих, які прибули для цього з тимчасово окупованої території. Здавалося б усе добре, але. Головне територіальне управління Мінюсту у Херсонській області не просто публічно відзвітувало про цей факт (що абсолютно нормально), але й розмістило у себе на сайті фотографії молодят, такі відомості з фотосесією кримчан необдумано поширили й окремі регіональні медіа. 

Водночас, як казало мені одне маленьке пташенятко, у подружжя, яке повернулося в Крим, через такі піар-акції виникли проблеми з окупаційною владою; як мінімум молоді наразі сильно стурбовані поширенням фотографій з власного весілля, таких його наслідків вони явно не передбачували. Нервова реакція росіян на вказані є процеси є звісно у чомусь трагікомічною; до того ж раніш багато кримчан користувалися подібними послугами реєстрації шлюбу в місті Херсон. 

Але все ж хотілося б побажати представникам територіальних органів Мінюсту та регіональній пресі не забувати, що тимчасова окупація Криму є не лозунгом, а реальною проблемою, загрозою конкретним людям, що перебувають під свавільною, непередбачуваною та неправовою владою, не підставляти громадян України, що звертаються за адміністративними послугами. 

З іншого боку ми будемо тримати відповідні ситуації на контролі та якщо обґрунтовані побоювання молодих стануть реальністю – усі відповідні правові заходи безумовно будуть вжиті. Хочу запевнити усіх громадян України з Криму, які хочуть одружитися та отримати про це справжні а не фейкові документи, що вони можуть сміливо їхати до Херсону, Нової Каховки та Генічеську. Трагікомічна ситуація зайвих фотосесій для кримчан у цій сфері більш не повториться , – написав Бабін.