Що треба їсти, щоб запобігти інсульту

4 года назад 0

Аби запобігти інсульту, треба тримати під контролем артеріальний тиск.

Ідеальним вважають 120/80.

Якщо рівень "нижнього" тиску підіймається до 130 і вище, необхідно звернутися до лікаря, повідомляє "Жіночий світ".

Для того, аби підтримувати рівень кров`яного тиску, необхідно правильно харчуватися. Існують продукти, які сприяють нормалізації тиску.

По-перше, це жирна риба. Якщо вживати тричі на тиждень жирну рибу, ризик інсульту падає на 6-12%. Цьому сприяють жирні кислоти омега-3, які знижують запалення в артеріях, сприяють поліпшенню кровотоку, а також зменшують ймовірність утворення тромбу.

По-друге, від інсульту врятують вівсянка та чорні і червоні ягоди. Каша допомагає контролювати рівень "поганого" холестерину, а ягоди сприяють розширенню судин.

Також аби вдвічі знизити ризик інсульту, лікарі радять пити 2 склянки молока на день. Завдяки магнію, кальцію і калію зберігається здоров'я судин і серця. Молоко можна заїдати бананами — ці фрукти знижують кров'яний тиск, а також запобігають діабету, поліпшують кровообіг.

Зберегти здоров'я судин допоможе гарбузове насіння, шпинат та мигдаль. Добова норма насіння — 2 столові ложки. Їх можна додавати в салат або гризти так. Шпинат містить багато фолієвої кислоти, магнію та вітамінів групи В, що знижує ризик отримати інсульт навіть для людей з гіпертонією. Мигдаль, у свою чергу, тримає холестерин під контролем, а також запобігає утворенню нальоту на зубах.