Що їсти, щоб не впасти в депресію

5 лет назад 0

Як запевняють лікарі, перший засіб від перевтоми на роботі, депресивних станів, апатії та поганого настрою — це натуральні продукти рослинного походження.

Жирна, смажена їжа та фаст-фуд негативно впливають на здоров'я та фігуру, і сприяє розвитку депресії, пише Радіо Максимум.

До найкорисніших продуктів, що допомагають виробленню ендорфінів, належать чорний шоколад, банани, червоний болгарський перець, грейпфрут, авокадо.

Впоратися з поганим настроєм і довести до ладу судини допоможуть ненасичені жирні кислоти. З них складається третина структури мозку. Вони покращують мікроциркуляцію крові у судинах головного мозку, роблять їх більш еластичними.

До раціону необхідно додавати оливкову олію

Якщо організму не вистачає кислот Омега-3, то наші нервові клітини – нейрони, працюють у зниженому темпі. Знижується емоційний фон і виникає сумний настрій. Тому важливо включати до раціону рослинні олії – оливкову, соєву, рапсову, соняшникову або арахісову. А також рибу, особливо морські види.

Вони містять велику кількість поліненасичених жирних кислот, які беруть участь у гормональному та ліпідному обміні, допомагають на біохімічному рівні підтримувати емоційну стійкість і опиратися депресії.

Обов'язково потрібно включати овочі і фрукти червоного й оранжевого кольору. Всі вони позитивно впливають на ендорфінну активність.