США починають випробування вакцини від коронавірусу на людях

4 года назад 0

Випробування вакцини будуть проводитися на 45 молодих і здорових волонтерах у дослідницькому інституті в Сіетлі.

Перший учасник клінічних випробувань вакцини для захисту від коронавірусу COVID-19 отримає експериментальну дозу 16 березня, в понеділок.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерело в уряді США.

Стверджується, що випробування будуть проводитися на 45 молодих і здорових волонтерах в дослідницькому інституті в Сіетлі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute з різними дозами вакцини, розробленої Національними інститутами охорони здоров'я США (NIH) і компанією Moderna Inc.

Джерела в галузі охорони здоров'я зазначають, що на повноцінне впровадження потенційної вакцини знадобиться від 12 до 18 місяців.

"Вірогідність зараження учасників експерименту виключена, оскільки зразки не містять вірусу. Завдання випробування — переконатися, що вакцини не мають серйозних побічних ефектів, після чого можна буде розпочати більш широкі випробування", — повідомило джерело агентства.

Крім того, компанія Inovio Pharmaceuticals спробує почати випробування своєї вакцини в квітні за участю кількох десятків добровольців в Університеті Пенсільванії і випробувальному центрі в Канзас-Сіті, штат Міссурі.

Зараз кількість випадків зараження коронавірусом в США наблизилася до 3,5 тисяч, 65 людей загинули.