Студентам ХДУ призначили Президентську стипендію

3 года назад 0

Четверо студентів Херсонського державного університету отримуватимуть підвищені стипендії Президента України та Верховної Ради України.
Зазначимо, що рейтинг формувався за результатами останнього навчального семестру. Також було враховано участь молоді у науковій, громадській і спортивній діяльності.
Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов привітав студентів й зауважив, що стипендіати пройшли через усі етапи перевірки та заслужено отримали свої грошові винагороди.
Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що університет крок за кроком підвищує свої позиції у рейтингах ЗВО України.
«Херсонський державний університет має найбільшу стипендіальну квоту серед закладів вищої освіти Херсонщини. Це показник якісної капіталізації наших студентів, який є пріоритетним для нашого освітнього закладу», – підкреслив ректор.
Вітаємо студентів із отриманням стипендії Президента України: Марину Азізову – факультет української й іноземної філології та журналістики; Олександру Чепеляк – факультет фізичного виховання та спорту; Валерію Недоступ – соціально-психологічний факультет. А також вітаємо студента факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Артура Тарасюка із отриманням стипендії Верховної Ради України.
Стипендії надаються відповідно до Указу Президента України від 9 червня 1994 року № 290 «Про заходи щодо державної підтримки освіти в Україні», пункту 3 Положення про порядок призначення академічних стипендій Президента України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 1994 року № 744, на підставі наказу Міністерства освіти і науки України від 29 вересня 2020 року № 1208 студентам закладів вищої освіти на І семестр та на весь 2020/2021 навчальний рік.
Прес-центр ХДУ