Студентам медфаку ХДУ розповіли про підготовку до КРОКу

4 года назад 0

Сьогодні, 17 вересня у конференц-залі Херсонського державного університету відбулися збори студентів III курсу медичного факультету. Мета – надати кваліфікаційні настанови майбутнім медикам щодо фахового ліцензійного іспиту КРОК.
На заході були присутні ректор ХДУ Олександр Співаковський, перший проректор Сергій Омельчук, проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець та декан медичного факультету Наталія Шахман.
Виступаючи перед присутніми, ректор ХДУ Олександр Співаковський звернув увагу на те, що вже в кінці навчального року на молодь очікує непросте випробування. Адже по завершенню III курсу на майбутніх медиків чекає перший етап складання іспитів КРОК.
Зазначимо, що КРОК – це обов’язковий єдиний державний кваліфікаційний іспит, розроблений Центром тестування при Міністерстві охорони здоров’я України, який займається профільною оцінкою знань студентів-медиків.
«Це важке випробування не лише для вас, а й для професорсько-викладацького складу факультету та університету в цілому. Ми зробимо все можливе задля того, аби ви успішно пройшли підготовку, склали іспит і врешті отримали диплом», – підкреслив ректор. І додав, що зі стін Херсонського державного університету мають випускатися висококваліфіковані фахівці у своїй справі.
У свою чергу, декан медичного факультету Наталія Шахман ознайомила третьокурсників з процедурою проходження фахового іспиту КРОК, який складатиметься з трьох етапів.
Прес-центр ХДУ