Супрун спростувала фейк від Богомолець

5 лет назад 0

Неприйнятно, коли народний депутат — людина, яку обрали українці відстоювати свої інтереси — розповсюджує антинаукові нісенітниці. 

Так в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відреагувала на заяву голови комітету ВР з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець, що вакцини мають відповідати “імунним потребам нації”. 

На своїй сторінці у Фейсбуці Супрун назвала цю заяву фейком та "відвертою брехнею про вакцини", пояснивши, що "не буває жодних “імунних потреб нації”, а "хвороби не знають національних чи територіальних кордонів". 

"У виробленні вакцини ключове — не країна, не національна приналежність людей, яким вона вводиться", — пояснює Супрун, і додає, що вимоги до виробництва вакцин за останні 15-20 років стали ще більш жорсткими.

Супрун вважає, що Богомолець "за допомогою фейків намагається захистити осіб, які саботували роботу і ставили під загрозу здоров’я громадян.Зокрема, відсторонену голову Держлікслужби Наталію Гудзь та її першого заступника Владислава Цілину. Вони неодноразово та без жодних підстав забороняли використовувати в Україні безпечні вакцини, зокрема проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку. На час заборони українці не могли отримати життєво важливі щеплення".