Театри та музеї здатні продовжити життя

4 года назад 0

Відвідання театру, музею або художньої галереї допоможе подовжити життя.

Дослідники з Університетського коледжу Лондона встановили, що залучені в різні культурні заходи люди на 31% рідше помирають передчасною смертю.

Про це повідомляє CNN.

Відвідування театру або музею один або два рази на рік здатне зменшити ризик на 14%.

Дослідники вивчили дані, надані більш ніж 6 тис. дорослих в Англії віком від 50 років. Вони брали участь у дослідженні проблеми старіння.

"У той час як інші види поведінки, пов'язані зі здоров'ям, такі як куріння, алкоголь і фізичні вправи, безсумнівно, є більш значущими показниками смертності, види дозвілля і розваги, які люди не пов'язують зі здоров'ям, підтримують хороше здоров'я і довголіття", — сказала автор дослідження, доцент Дейзі Фанкур.

Результати частково пов'язані з соціальними і економічними відмінностями між тими, хто відвідує музеї, виставки та мистецькі галереї, і тими, хто не відвідує їх.

Це стосується не лише грошей, а й відмінності в поведінці, соціальній і громадянській активності, психічному здоров'ї, мобільності.

Фанкур заявила, що захоплення мистецтвом може служити буфером проти стресу і розвивати креативність, яка дозволяє людям адаптуватися до мінливих обставин. Люди отримують доступ до емоційної підтримки та інформації, яка допомагає легше сприймати дорослішання і старіння.