Топ-4 вечірніх табу, які вкрай шкідливо порушувати

6 лет назад 0

Нестача сну заважає мозку нормально працювати і шкодить організму загалом. Проте варто пам'ятати, що хороше самопочуття залежить передусім від якості сну. Щоб висипатись та повноцінно відпочивати за ніч слід дотримуватись цих легких правил, пише "24 канал".

Ніякого алкоголю

Попри те, що після вживання алкоголю сон буде тривожним та поверхневим, організм також не зможе нормально розслабитись через переповнений сечовий міхур та зневоднення.

Без гаджетів

Лікарі не радять зловживати гаджетами, якщо ви хочете добре спати. Яскраве світло монітора подразнює очі та змушує мозок налаштовуватись на роботу. До того ж, зайва інформація перед сном знову ж таки не дасть нормально розслабитись.

Ванна — тільки вчасно

Нонсенс, але гаряча ванна навпаки сприяє кращому сну. Однак тут один важливий пункт – приймати гарячий душ чи ванну варто не менш, ніж за годину до сну. Одразу перед вкладанням цього робити не варто, бо ви просто не зможете нормально заснути.

Менше їжі

Наїдатись перед сном не лише шкодить вашій фігурі, але і сну. Дієтологи та спеціалісти по здоровому сну зійшлися на одному: їсти треба за 2-3 години до сну та вечеря має бути легкою.