ТОП-7 неочевидних продуктів, що містять цукор

5 лет назад 0

Цукор щодня підступно псує твою фігуру. Аби цього уникнути, варто дотримуватися добової норми його вживання.

Вважається, що безпечна доза цукру на день – 10% від добової кількості калорій. Для середньостатистичної людини це 35-50 г, або ж 7-10 чайних ложок.

Проте така норма далека від ідеалу. Щоб справді убезпечити своє тіло від згубного впливу цукру, варто вживати його удвічі менше, ніж пропонують методики.

Якщо ти п’єш несолодкий чай та з обережністю ставишся до солодощів – це вже перемога. Та ми зобов’язані попередити тебе, що цукор міститься навіть у продуктах, які точно не належать до десертів. Він майстерно ховається в овочах, фруктах, макаронах, крупах та м’ясних продуктах. Звісно, увесь цей цукор також потрібно враховувати в добову норму.

Та не варто боятися цукру. Достатньо знати джерела, звідки ми його отримуємо й навіть не здогадуємося про це. Тоді ти зможеш корегувати свій раціон та залишатися здоровою.

1. Соуси

Соуси здатні будь-яку страву зробити смачною. А ще вони здатні вщент зруйнувати твою красиву фігуру. В одній столовій ложці кетчупу, наприклад, міститься ціла чайна ложка цукру.

2. Алкоголь

Найбільше цукру міститься в лікерах – до 35 г на 100 г напою.

Дегустуєш вино – зупинись на сухому. Адже 100 г солодкого має у складі до 16 г цукру. А солодке біле – від 4 до 6 г.

Зі 100 г сидру ти мимохіть випиваєш до 7 г цукру, а разом із пивом – 2-3 г.

3. Сухі сніданки

Це затяті вороги твого здоров’я і стрункого тіла. У жменьці сухого сніданку міститься аж 3 чайні ложки цукру! Уяви: ти лише поснідала, а вже майже вичерпала свою норму на добу.

4. Молочна продукція

Молочні вироби з фруктовими наповнювачами просто кишать цукром. Із 100 г начебто дієтичної сиркової маси 15 – це чистий цукор. У продуктах без наповнювачів він також присутній – щоправда, у значно меншій кількості: 3,6 г на 100 г сиру.

5. Солоні снеки

Всупереч своїй назві, солоні смаколики також багаті на рафінад. Маленька, на перший погляд некритична, пачка чипсів приховує 1,5 чайної ложки цукру.

6. Ковбаса, сосиски, сардельки

Перероблені м’ясні продукти можуть мати багато сюрпризів. Один із них – цукор. Його вміст у 100 г салямі – 1,5 г.

7. Газові напої з позначкою «дієтичний»

«Дієтичний», «легкий», «без цукру» – ці крючки розраховані на тих, хто звик турбуватися про своє тіло. Цукру в таких напоях, можливо, дещо менше, ніж у звичайних. Проте він там все ще є в непристойних кількостях. В одній жерстяній банці солодкої води плаває до 24 г цукру.