В Херсоні дизайнери розробляють одяг для дітей з синдромом Дауна

4 года назад 0

Унікальний культурно-мистецький проект «Fashion party «Ми в тренді» реалізує громадська організація «Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Одночасно в Херсоні, Вінниці та Миколаєві три українські дизайнерки: Олександра Сікоєва, Марина Григорцева і Наталія Швець розробили дизайн та шиють одяг для понад 50 дітей та молоді, в тому числі з інвалідністю. Кожен з учасників продемонструє одяг, впевненість, талант і творчість. Ця подія дуже важлива не лише для родин, які виховують дітей з особливими потребами, а й для всього суспільства. Суспільство повинно звикнути до того, що особливі люди є серед нас, а їх участь в таких заходах повинна стати нормою. Результатом проекту стане мотивуючий фільм та фотовиставка світлин учасників проекту.

Унікальність проекту в його багатогранності: різні фахівці, різні учасники, різні стилі, але одна мета: соціальна, психологічна адаптація дітей та молоді з інвалідністю в суспільстві, виявлення їх талантів, підвищення впевненості, мотивація до активної життєвої позиції, а також можливість звернути увагу громадськості на життя людей з інвалідністю.

Тетяна МИХАЙЛОВА