В Херсоні знайшли спосіб на 40% зменшити ризик інфікування школярів коронавірусом

4 года назад 0

Проведення уроків у різний час у школах дасть змогу зменшити ризики інфікування коронавірусом на 40%. На цьому сьогодні під час селекторної наради наголосив головний лікар Херсонського обласного центру громадського здоров’я Юрій Ромаскевич.
“В усіх закладах освіти потрібно розвести початок уроків у різних класах на 10-15 хвилин. Тобто в дітей не має бути спільних перерв. Це буде складно, але це дасть змогу зменшити ризики захворювання в школах на 40%”, — розповів Юрій Ромаскевич.
У свою чергу голова облдержадміністрації Юрій Гусєв підтримав цю ідею та зазначив, що потрібно вжити всіх необхідних заходів, аби максимально зменшити ризики захворювання на COVID-19 у школах Херсонщини.
“Я думаю, що в кожній школі можна зробити дві зміни, аби одночасно в приміщенні освітнього закладу не знаходилась велика кількість дітей. Потрібно мінімізувати контакти учнів для того, аби максимально зменшити ризики інфікування”, — наголосив очільник Херсонщини.
Також Юрій Гусєв дав доручення управлінню освіти і науки ОДА підготувати відповідний наказ для всіх освітніх закладів області.
Антон КОСТЮК, Прес-служба ОДА