В Олешках відбулася конференція педагогів

4 года назад 0

Участь в традиційній серпневій нараді педагогічних працівників Олешківського району взяв голова районної ради Павло Потоцький.
Традиційно, кожен новий навчальний рік розпочинається серпневою конференцією педагогічних працівників, на якій підводять підсумки роботи попереднього навчального року, визначають стратегічні пріоритети розвитку освіти, шляхи їх реалізації, скеровують педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, суспільства, нашого району.
Але у зв’язку з тим, що Кабінет міністрів України прийняв постанову про продовження адаптивного карантину на території України до 31 жовтня, у нашому районі в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулась серпнева нарада, участь у якій взяли керівники району — голова Олешківської районної ради Павло Потоцький, голова Олешківської районної державної адміністрації Олександр Дука.

А також заступник голови районної ради Костянтин Буганов, перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Свистухіна, т.в.о. директора комунальної установи «Центр по обслуговуванню установ та закладів освіти району» Олешківської районної ради Микола Литвиненко та його заступник Іван Сухацький, директор комунальної установи «Олешківський районний методичний кабінет» Лілія Канівець, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Надія Басюк, начальник Олешківського районного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Микола Бабійчук, директори шкіл та позашкільних закладів району.
З вітальним словом до педагогів звернувся очільник депутатського корпусу Павло Потоцький, який зазначив, що зміни в політичному, соціально-економічному, житті нашої країни, зростаючі вимоги суспільства до якісної освіти спонукають як до радикальних реформ в українській освіті, так і до поступових кроків для її удосконалення.Головна мета – створити школи, в яких буде приємно навчатись і які даватимуть учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Не залишається осторонь і депутатський корпус Олешківської районної ради, який прийняв ряд рішень про виділення коштів на проведення поточних і капітальних ремонтів у школах району, придбання меблів та обладнання, підготовку закладів до роботи в осінньо-зимовий період.
Павло Потоцький відмітив, що мережа навчальних закладів нашого району не тільки збережена, а навіть збільшена – включений до мережі закладів освіти Олешківського району комунальний заклад «Олешківський заклад загальної середньої освіти №3». А також привітав усіх присутніх з початком нового 2020-2021 навчального року та побажав здоров’я, миру, натхнення, висловив слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю усім учителям, які щедро діляться своїми знаннями, виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.
Грамотами голови Олешківської районної ради за сумлінну, плідну працю, досягнуті успіхи Павло Потоцький нагородив Олену Гонту – вчителя хімії Козачелагерської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Наталію Гурину – вчителя української мови та літератури Челбурдівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Наталю Гвоздьову – бібліотекаря КЗ «Олешківська гімназія».
Під час наради були обговоренні питання про готовність закладів освіти до нового 2020-2021 навчального року, про організацію дистанційного навчання в закладах освіти, організацію освітнього процесу в умовах карантину і підсумки ЗНО 2020 року. Серпнева нарада педагогічних працівників пройшла у легкій, невимушеній формі предметного та конструктивного діалогу.За матеріалами Олешківської районної ради