В Україні вступають в силу нові вимоги до виробів з какао та шоколаду

6 лет назад 0

Наказ Мінагрополітики №157- це не лише наш черговий крок в процесі адаптації українського законодавства в галузі безпечності та якості продуктів харчування до європейських стандартів. Це документ, який вводить в дію обов’язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду та какао.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політки та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева підчас інформаційного заходу для журналістів  щодо виконання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною та запровадження європейських вимог до продуктів з какао та шоколаду.

«Ми вже досить активно експортуємо шоколад та вироби з нього до країн ЄС. Лише за січень-жовтень поточного року збільшився експорт на 35%, порівняно з 2016 роком.та становив $ 25,3 млн. Приведення у відповідністьвимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейськоїдирективи дозволить продукції вітчизняного ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном»,- наголосила заступник Міністра.

Вона розповіла, що європейські вимоги розповсюджуються на всі види шоколадних виробів. «Наприклад, в темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на сухуречовину. В молочному-понад 25%, та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14%- молочних продуктів. Чітко прописані вимоги і до інших продуктів з використанням шоколаду. В разі не відповідності продукту даним вимогам, він не зможе називатись «шоколадом» або «шоколадним». А матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».