Викладачі ХДУ реалізують міжнародний проєкт по самодіагностиці раку молочної залози

3 года назад 0

22 жовтня на факультеті фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету в рамках реалізації програми «Samo-diagnoza raku piersi u młodych ukrainek» «Самодіагностика раку молочної залози у молодих українок» (програма «RITA – Зміни в Регіоні») розпочалися заняття для викладачів та співробітників факультету.
Спільний проєкт «Самодіагностика раку молочної залози у молодих українок», безпосереднім учасником якого став факультет фізичного виховання та спорту ХДУ, посів III місце на конкурсі Партнерських Проєктів програми «RITA – Зміни в Регіоні» та отримав фінансування.
Нагадаємо, що у серпні науковці Херсонського державного університету взяли участь у практичній частині проєкту «Самодіагностика раку молочної залози у молодих українок» для представників ЗВО України у Бидгощі (Польща).
До складу делегації увійшли представники факультету фізичного виховання та спорту – декан Іван Глухов, доценти кафедри теорії та методики фізичного виховання – Юрій Грабовський та Інна Городинська.
Як розповів Юрій Грабовський, який є безпосереднім керівником проєкту від ХДУ, у рамках міжнародного гранту спільно із польськими колегами 5 вищих навчальних закладів України долучилися до участі у програмі навчання молодих українок самодіагностиці раку молочної залози. Так, учора відбулося перше заняття з жінками факультету фізичного виховання та спорту. Заняття провела доцентка кафедри теорії та методики фізичного виховання Інна Городинська.
Такі заняття й надалі будуть проводитися у Херсонському державному університеті, аби охопити якомога більше викладачів та студентів. «Цей грант розрахований на рік із можливістю подовження. Завершальний етап відбудеться у квітні 2021 року візитом польських колег. Мета — проведення лекцій та безкоштовних консультацій до спеціалістів даної сфери», – наголосив керівник проєкту.
Програма спрямована на обмін польським досвідом у галузі самообстеження молочної залози у жінок, впровадження освітньої діяльності в університетах України та формування культури самоспостереження.
У результаті реалізації проєкту передбачено зменшення кількості пізнього виявлення раку молочної залози, шляхом навчання самодослідження грудей населення України (студенток та персоналу університету).
Прес-центр ХДУ