Викладачі Херсонського державного університету продовжують підвищувати професійні компетентності

3 года назад 0

Другий тиждень поспіль у Херсонському державному університеті триває цикл тренінгів з формування сучасних компетентностей викладача вищої школи. Навчання проходить у рамках роботи Університетської школи професійного розвитку.
Один з учасників Школи, доцент кафедри біології людини та імунології ХДУ Олександр Спринь записався одразу на два курси. Минулого тижня викладач відвідував тренінг «Можливості використання в освітньому процесі платформ Office 365, KSU 24, G Suite for Education» і задоволений результатами навчання та вже розмірковує над тим, як впроваджуватиме здобуті знання на практиці. Він відзначив, що головна особливість роботи Університетської школи професійного розвитку – налагоджений зворотній зв'язок. Викладачі, що проводять заняття, завжди готові прийти на допомогу, надати слушні поради та поділитися власним досвідом.
16 серпня, в університеті стартувало паралельно 3 тренінги. У ході навчання учасники отримають практичні кейси та ознайомляться з сучасними інструментами, якими мають володіти викладачі нового покоління.
Курс-практикум «Підготовка пропозицій на фінансування наукового проєкту (на прикладі програми ім. Фулбрайта) присвячений навичкам підготовки проєктної пропозиції, що подається для грантового фінансування. Він розрахований на викладачів з науковим ступенем та досвідом науково-педагогічної або наукової роботи від трьох років.
Другий курс «Як створити привабливу сертифікатну програму?» ознайомить учасників з досвідом зарубіжних і вітчизняних університетів. У ході навчання вони дізнаються про те, як визначати фокус сертифікатної програми, кого варто залучати до її розробки та реалізації.
У ході третього курсу «Можливості платформи KsuOnline» викладачам презентують особливості атестації курсів для рейтингування, можливості платформи Moodle тощо.
Пресцентр ХДУ