Віталій Булюк: Відновлення авіасполучення потрібно для розвитку економіки Херсонщини

4 года назад 0

Сьогодні, 2 серпня, після початку карантину повітряні ворота для Херсона знову відкрила Туреччина, — повідомив голова Херсонської облради Віталій Булюк:
— З 1 серпня Україна оновила список "зелених" і "червоних" держав. До першого списку увійшла і Туреччина.
Аби Turkish Airlines відновили польоти до Херсонщини, нам довелося прикласти чимало зусиль — ми разом доводили, вели перемовини, готували інфраструктуру аеропорту, згідно з карантинними стандартами безпеки, адже турецька сторона не горіла бажанням летіти в Україну, яка має "строкату" карту через коронавірус.
Але ми таки довели нашу спроможність працювати і відповідати міжнародним нормам. Відверто, відновлення рейсу потрібно більше Херсонщині — ми маємо активізувати бізнес наскільки це можливо в умовах ізоляції, аби наша економіка працювала.
Міжнародний авіарейс Стамбул-Херсон сьогодні о 8.20 приземлився в Херсонському аеропорту. М'яку посадку літака ми, за льотними традиціями, зустрічали "водяною" аркою на честь відновлення рейсу.
Усього зі Стамбулу прилетіло близько 130 пасажирів — це представники турецького і українського бізнесу і ті, хто відпочивав на турецьких курортах. Транзитним пасажирам, які летять через Туреччину, доведеться бути готовими до 2-тижневого карантину.
Через годину після прильоту літак з новими пасажирами на борту взяв курс назад до Стамбула. Поки турецький борт приземлятиметься в нашому аеропорту 2 рази на тиждень, — наголосив Віталій БУЛЮК.