Вплив фолієвої кислоти на здоров’я

4 года назад 0

Фолієва кислота необхідна для виробництва і підтримки нових клітин.

Саме тому вона необхідна нашому організму для розвитку нормальних і функціональних клітин крові. І до того ж для запобігання харчових анемій через дефіцит вітаміну B9.

Але, з іншого боку, ця поживна речовина може впливати на рівень гомоцистеїну в організмі. Накопичення якого в разі нестачі фолієвої кислоти може викликати проблеми з серцем.

До того ж фолат необхідний для перетворення вітаміну B12 в його активні форми і, таким чином, сприяє правильному синтезу ДНК.

Як ми бачимо, фолієва кислота є поживною речовиною, яка необхідна не тільки під час вагітності. Але і на всіх етапах життя для нормального функціонування нашого організму.

Щодня людям старше 19 років потрібно 400 мікрограмів в день, які ми можемо отримати з цільного зерна і темно-зелених овочів.

Отже, як отримати фолієву кислоту

Фолієва кислота є одним з вітамінів групи В, що містяться в таких продуктах, як зелені листові овочі, фрукти сушені боби. Синтетична форма фолієвої кислоти використовується в харчових добавках і збагачених продуктах.

Фолієва кислота діє, допомагаючи організму виробляти і підтримувати нові клітини.

Зокрема, утворення еритроцитів залежить від відповідних рівнів цього вітаміну. Дефіцит фолієвої кислоти є відомою причиною анемії у дітей і дорослих. Кислота також може допомогти клітинам протистояти змінам ДНК, пов’язаним з розвитком раку і пухлин.

Овочі

Ця кислота називається фолієвою, тому що вона надходить в основному з листя рослин. Наприклад, в зеленому листі деяких овочів. Але, вкрай важливо, щоб ці овочі вживалися в сирому або недовареному вигляді, так як фолієва кислота руйнується при приготуванні їжі.

Здорове харчування

Крім овочів, не забувайте включати в свій раціон такі продукти, як пивні дріжджі, бобові і горіхи, вони є невичерпним джерелом цього компоненту.

Трав’яні чаї

Фолієва кислота також міститься в травах, багатих залізом. Кропива, деревій, тирлич — це деякі з них. Приготуйте чай, змішуючи їх всі, і випивайте дві чашки в день. Але, уникайте в разі гастриту.