Херсон: дороги - ковзанки

Херсон: дороги — ковзанки

7 лет назад 0

Таких доріг, як ця, у місті – хоч греблю гати. Роботу комунальників люди оцінюють коротко.

Керівник міського управління доріг з оцінкою роботи його служби не погоджується. Пояснює: коли вхурделило, його підлеглі перш за все взялися чистити центральні дороги. Впоратися з другорядними не встигли – через брак техніки.

Схожа ситуація не лише з дорогами. Тротуари у місті – навіть у центрі часто-густо вкриті кригою.

Чому прибрано не всюди, пояснює заступник начальника управління ЖКГ. За його словами, причина у забюрократизованій схемі розподілу бюджетних коштів. Через особливості законодавства комунальники не можуть оперативно корегувати витрати на прибирання снігу.

Заступник голови департаменту наводить цифри, які передбачили у бюджеті міста на розчистку вулиць цієї зими. Їх вистачає на те, щоб пару разів почистити сніг у найскладніших місцях.

При цьому комунальники, відповідають за розчистку чверті від загальної кількості вулиць у місті. Розчистка іншої території – на совісті приватних власників або організацій. Чистити сніг біля приватних будинків та закладів повинні їхні власники. За невиконання – штраф у розмірі 1700 гривень. Начальник міської інспекції з благоустрою розповідає: з початку року на порушників склали 68 адмінпротоколів. Охопити все місто фізично не можуть – бракує персоналу.

Те, що не можуть міські служби, зможе погода. За словами синоптиків, після 20 січня варто чекати на потепління. Тоді і крига зникне природним шляхом. Інакше у Херсоні котрий рік поспіль не виходить.