У Геніческу переселенців не ставлять у житлову чергу

4 года назад 0

У Генічеську, незважаючи на постанову Кабміну №582, переселенців не ставлять на чергу на отримання житла. У громадській організації «Переселенець-СОС» звернулися до місцевої влади для роз'яснення ситуації.
Про це розповіла представниця  Генічеської районної громадської організації вимушених переселенців з Криму і Донбасу «Переселенець-СОС» Наталія Колодяжна.

«По місту не ставлять переселенців в чергу, не дивлячись на постанову Кабміну №582. Ми звернулися з офіційним запитом від нашої громадської організації. Мені телефонують, кажуть переселенці, що ніхто навіть не намагається їх ставити на чергу», – розповіла Наталія Колодяжна.

«Тут пояснення дуже просте, переселенці були позбавлені права брати участь в місцевих виборах, це люди без голосу, тому вони, ймовірно, були не такі цікаві для влади», – зауважив голова  громадської організації Володимир Вишневецький.

Він переконаний, що в містечко для переселенців в Генічеську, будівництво якого анонсували в ХОДА, повинні селити саме внутрішньо переміщених осіб, а не інші категорії громадян.

«Зараз, з огляду на те, що переселенцям повністю повернуто право обирати і бути обраними, а це трохи не мало, близько двох тисяч переселенців з Криму і Донбасу, зареєстрованих в місті і районі. Це значний загін виборців, і тому влада зараз потрібно подумати про те, як залучити голоси цих людей», – додав Вишневецький.

На думку місцевої влади, в майбутній місто повинні заселяти не тільки переселенців, а й лікарів, медиків, тих, хто за службовим стоїть на черзі на отримання житла в місті Генічеську.
Новий Візит Полина Светлова