У Херсоні посадовець вимагав хабар у розмірі 3000 доларів США

5 лет назад 0

Посадовець екологічної інспекції, підозрюваний в отриманні хабаря, затриманий слідчими в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вчора в Херсоні, в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого  за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», правоохоронцями був затриманий керівник одного з відділів Державної екологічної інспекції у Херсонській області. Посадовець підозрюється у вимаганні хабаря в розмірі 3000 доларів США.

Як повідомив начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Олег Мальчевський, документування протиправних дій держслужбовця проводили працівники слідчого управління обласної поліції спільно з представниками управління захисту економіки за процесуальним керівництвом військовоi прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України. На теперішній час обшуки закінчені, вилучені грошові кошти в сумі 3 тисячі доларів США, матеріали перевірки, за які посадовець вимагав неправомірну вигоду, та інша службова документація.

Посадовець затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу та доставлений в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу. Затриманому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області