У Херсоні відбулася акції «Шаную воїнів – біжу за героїв України!»

3 года назад 0

Цей чоловік з синьо-жовтим прапором на плечах – ветеран АТО Сергій Рябкін. Сьогодні, 26 вересня 2020 року, він вирішив у знак пам’яті про загиблих захисників України стати учасником Всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Чоловік розповів, що він біжить зі своїм бойовим прапором, на якому розписувалися й хлопці, яких, на жаль, уже немає з нами.

“Гадаю, що такі заходи дуже важливі, особливо, для молодого покоління. Цим забігом ми показуємо, що пам’ятаємо про тих, хто загинув захищаючи нашу країну”, – розповів Сергій.

Разом з Сергієм до патріотичного забігу долучилися близько сотні херсонців різного віку. Поруч з номером бігуна у кожного учасника забігу написані імена та прізвища загиблих українських воїнів. 

До акції приєдналась й команда обласного главку поліції на чолі з начальником поліції Херсонщини Олександром Прокудіним.   

Подібні патріотичні забіги пройшли в багатьох українських містах.

Учасники забігу подолали дистанцію в два кілометри за маршрутом ККЗ «Ювілейний» – периметр парку Херсонська фортеця – ККЗ «Ювілейний».

Олександр Мастюк сьогодні прибіг до фінішу першим.

«Мені не складно було подолати цю дистанцію, адже я професійно займаюся бігом, але цей забіг став для мене особливим, тому що я біг у знак пам’яті про полеглих Героїв України», – поділився Олександр.

Переможців Всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики «Шаную воїнів, біжу за героїв України» нагородили медалями, кубками та почесними грамотами.