У Херсоні вікрилась виставка скульптури і живопису «Жовто-синя паралель»

3 года назад 0

  "Жовто-синя паралель" — так називається виставка херсонського художника Юрія Шапка, яку відкрили 24 листопада на площі свободи у Херсоні. В експозиції — скульптура та живопис. 

Ця виставка, розказує майстер Юрій Шапко, звіт творчої двадцятирічної праці. Тут представлені кераміка, скульптура, жив о пис. Найбільше подобається малювати дітей, додає чоловік, вони є джерелом натхнення:
 
"Мої твори – це те, що я бачу, відчуваю і те, що мене бентежить. Деякі роботи, можливо вони спірні, без цього якось не обійтися".  Родзинка цієї виставки, розказує митець , це те, що майже кожна робота супроводжується віршем, авторкою яких є Олена Караван. 

"Це спонтанно прийшло. За кілька днів до відкриття така ідея вийшла. Тому ми ніде не афішували про це. Олена Каравай на мій погляд, талановита поетеса" , — розповів Юрій Шапко.

Олена Каравай — колега художника і скульптора. Вона розповіла, що прочитала йому свій вірш і йому сподобалося. Додала, ось так і вирішили співпрацювати, говорить, мабуть вищим силам це потрібно було це. 

На виставку прийшов Олег Олексюк. Говорить, що більше подобаються скульптури, але вразила одна картина, яка написана 2019 року. Він розповів, що на ній зображені херсонські художники. 
Від робіт у захваті Олена Луценко. З майстром знайома більше п?яти років. Її донька є ученицею Юрія Шапка. Жінка розповіла, дуже приємно, що це не тільки роботи, а є і текстова підтримка. Деякі роботи, каже, вже бачила, а деякі для неї стали відкриттям.

UA:Херсон