У херсонських лиманах заборонили ловити камбалу

6 лет назад 0

Чорноморський рибоохоронний патруль повідомляє про встановлення державної нерестової заборони на лов камбали-глоси в Чорному морі та Причорноморських лиманахВідповідно до наказу №21 від 13.02.2018 року встановлено заборону на промисловий та любительський лов камбали-глоси в Чорному морі та Причорноморських лиманах в зоні контролю Чорноморського рибоохоронного патруля з 15 лютого по 30 квітня 2018 року включно.

Забороняється вилов камбали–глоси будь-якими знаряддями лову, у випадку прилову—негайно повинна бути випущена в природне середовище не допускаючи її травмування.

Відповідальність за порушення чинного законодавства передбачена ч 4 ст. 85 КУпАП України, що складає накладення штрафу мінімум 340 грн (з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення) та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 р. N 1209 за вилов одного екземпляра камбали-глоси (річкової камбали) порушник зобов’язаний відшкодувати збитки нанесені рибному господарству України в розмірі 850 грн.Закликаємо всіх громадян дотримуватися Правил рибальства та в разі отримання інформації про незаконне, непідзвітне, нерегульоване рибальство повідомляти органи рибоохорони.

Фото: pivden.info