У Мінсоцполітики розповіли, як змінюватимуться пенсії для військовослужбовців

7 лет назад 0

У військовослужбовців, які зараз виходять на пенсію, і тих, що вийшли 20 років тому, пенсійний розрив утричі. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв'ю Еспресо, передає Тиждень.

«З іншого боку, зараз система побудована таким чином, що в армії не можна змінювати посадові оклади військовослужбовцям, бо одразу треба піднімати пенсії тим, хто вже на пенсії. І якщо зараз ви подивитеся на структуру грошового забезпечення наших військовослужбовців, то це просто жах», — зауважив посадовець.

«Тому потрібно, з одного боку, застосувати новий механізм призначення пенсій, а з іншого – вирівняти пенсійне забезпечення нових пенсіонерів з тими, хто вже перебуває на пенсії. Це тривалий процес, це ми не зможемо зробити за один крок, але протягом певного часу ми цієї мети зможемо досягти», — запевнив Рева.

Нагадаємо, 17 травня, Кабінет міністрів України ухвалив проект пенсійної реформи і направив його на розгляд Ради реформ. Із 1 жовтня 2017 року близько 9 млн українських пенсіонерів отримуватимуть підвищені пенсії.

Також повідомлялося, що на реалізацію проекту осучаснення пенсій в 2018 році буде необхідно 30,66 млрд грн.