У МОЗ розповіли, за якими правилами працюють стоматології під час карантину

4 года назад 0

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило правила роботи стоматологічних кабінетів під час карантину.

Відповідну інфографіку опублікували у фейсбуці МОЗ.

«У звичному режимі почали працювати стоматологічні клініки. Але щоб лікування було безпечним як для стоматологів, так і для їхніх пацієнтів, необхідно дотримуватися певних правил», – йдеться у повідомленні.

Згідно з інфографікою, лікуватися у стоматолога можна лише за попереднім записом, а очікувати своєї черги потрібно на вулиці. Не дозволяється приходити із супроводжуючими. Проте це не стосується дітей до 14 років, людей з інвалідністю та похилого віку. Відвідувачі матимуть можливість продезінфікувати або помити руки.

Перед початком робочого дня стоматологам мірятимуть температуру. Під час роботи лікар повинен мати респіратор без клапана герметичні окуляри, щиток для обличчя та шапочку. Після кожного клієнта має проводитися вологе прибирання.

Записувати пацієнтів необхідно з інтервалом не менше 15 хвилин, а під час запису та в день прийому провести опитування. Також потрібно забезпечити перебування в ізольованому стоматологічному кабінеті, з яких треба прибрати рекламну продукцію, журнали та іграшки.