У пасажирскому поїзді "Київ — Херсон" з'явиться воєнізована охорона

4 года назад 0

У поїздах "Укрзалізниці" починає працювати воєнізованана охорона УЗ. Наразі це близько 40 співробітників. Перша пара воєнізованої охорони з 25 серпня супроводжує потяги Київ-Маріуполь та Київ-Трускавець.
Як повідомив під час брифінгу в.о. голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик , на першому етапі пілотного проєкту близько 40 співробітників супроводжуватимуть 10 пасажирських поїздів:
№10/9 Маріуполь — Київ №29/30 Київ — Ужгород №38/37 Київ — Запоріжжя №49/50 Київ — Трускавець №63/64 Харків — Київ №79/80 Дніпро — Київ №92/91 Львів — Київ №102/101 Київ — Херсон №106/105 Одеса — Київ №136/135 Київ — Покровськ
За словами Юрика, для працівників воєнізованної охорони буде відведено спеціальне місце, а кожні дві години вони ходитимуть потягом. Воєнізована охорона має при собі кийки, газовий балончик і відеофіксатори.
За словами Юрика, застосувати спецзасоби охоронці можуть, якщо йдеться про "серйозне правопорушення" — пошкодження майна, розпивання алкогольних напоїв, бійку чи порушення громадського порядку. В разі порушення охоронці складатимуть протокол, вони повинні знайти двох свідків, а всі події мають записувати на камеру, щоб передати запис поліції.
Охоронці матимуть право затримати пасажира максимум на три години. Якщо протягом цього часу не приїде поліція, то правопорушника висаджуватимуть.
В УЗ уточнили, що додаткових витрат на воєнізовану охорону не буде. Це ті працівники, які і до цього охороняли вантажні вагони. Надалі перелік потягів та кількість працівників будуть збільшені. Також тривають перемовини із керівництвом МВС, аби також залучити поліцію.
За словами Юрика, Укрзалізниця продовжить оснащувати вагони поїздів камерами відеофіксації.