Українці можуть отримати штучну шкіру безкоштовно

6 лет назад 0

Безкоштовно отримати унікальний замінник людської шкіри для реконструктивних пластичних операцій може будь-який пацієнт України, який цього потребує.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Завдяки благодійній допомозі із США на суму $1,6 млн українці можуть безкоштовно отримати штучну шкіру для лікування опіків та травм. Ініціатором цієї програми є американський лікар, керівник американсько-українського соціального проекту  Геннадій Фузайлов . Сім років американський професор надає безкоштовну допомогу обпеченим дітям в Україні і запроваджує програму профілактики дитячих опіків.

Штучна шкіра може стати рішенням як для дітей з опіками, так і для військових з травмами. Невеликий шматок матеріалу коштує від $10 тис. до $12 тис., але українцям надається безкоштовно. Основною умовою є медичний висновок і фото травми. Українські лікарі опановують нову техніку лікування, у чому їм допомагають американські колеги в рамках Всеукраїнського проекту "Проти опіків".

" Я хочу всім повідомити, що цей продукт доступний безкоштовно. І важливо, щоб розподіл матеріалу проводився якнайбільш прозоро і відкрито, щоб жодна його частинка не була продана ", – каже Геннадій Фузайлов.

Геннадій Фузайлов також просить українців контактувати з ним через його сторінку у Facebook: " Мої координати відкриті, мені важливо, щоб люди повірили, що це – не блеф, що це реально, і я відповім на всі запитання ".