Українцям можуть дозволити подвійне громадянство

7 лет назад 0

Народний депутат, який зізнався у тому, що є громадянином іншої держави вирішив легалізувати подвійне громадянство в Україні. Хоча і зараз боятись йому нічого.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо подвійного громадянства в Україні» (№6139), який був підготовлений позафракційним депутатом Андрієм Артеменком. Про це повідомляє "ЗіБ".

Проект передбачає, що громадянин України, який має громадянство (підданство) іншої держави, розглядається нашою державою лише як громадянин України. Винятки становитимуть лише випадки, передбачені міжнародними договорами. Також ініціатива встановлює, що «набуття громадянином України громадянства іноземної держави не тягне за собою автоматичного припинення громадянства України». І лише за власним бажанням особа зможе відмовитись від громадянства нашої держави.

Крім цього проект передбачає що іноземцям, які набули громадянство України в паспорті ставитиметься відмітка про належність до громадянства іншої держави.

Нагадаємо, що А.Артеменко нещодавно зазначив, що є громадянином Канади. Разом з тим законодавство не передбачає жодних санкцій до громадян України, які також мають паспорти інших держав.