Усі кошти на доплати медикам у розмірі 300% перераховані в регіони – Степанов

4 года назад 0

Усі кошти, які були обіцяні на доплати медикам у розмірі 300 %, були перераховані в регіони.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спочатку нами була зібрана інформація в розрізі кожного медичного закладу, які працювали з хворими на коронавірус. Загальна кількість захворілих на 1 квітня у нас складала близько 440 людей по всій країні. Були зібрані усі медичні працівники, які працювали з цими хворими, була зібрана їхня заробітна плата. І відповідно до цих сум була перераховані кошти, щоб були здійснені виплати з урахуванням 300 відсотків", — наголосив Степанов.

Він зазначив, що після цього регіонам було поставлено завдання виплатити ці кошти. Але, за словами міністра, МОЗ зараз отримує сигнали, що виплати не були здійснені в повному обсязі.

"З вини або місцевих органів влади, або головних лікарів лікарень почалися маніпуляції щодо виплатів. Це недопустимі речі, і я ще раз наголошую, що всі виплати мають здійснюватися в повному обсязі", — сказав він.

Степанов зазначив, що вже були направлені листи до голів обласних державних адміністрацій, щоб вони відзвітували у розрізі кожного медичного закладу, які суми та яким чином були здійснені доплати медпрацівникам, що працювали з хворими на коронавірус.