Замовлення модульної кухні: що варто пам’ятати

5 лет назад 0

Кухня – одна із найважливіших кімнат в квартирі чи будинку. Тут сім’я збирається не лише щоб поснідати чи пообідати разом, а і поділитися новинами, планами, здобутками. Щоби приміщення було затишним і практичним одночасно, необхідно правильно підібрати кухонний гарнітур.

Що ж потрібно для такого процесу

Перше і найголовніше, що необхідно зробити плануючи кухню, — заміри. Варто добре подумати, скільки місця буде відведено саме під меблі, де вони будуть розташовуватися. Потрібно також врахувати, яка техніка використовуватиметься, і відповідно до цього прорахувати кількість тумбочок та шафок.

Не менш важливо продумати дизайн модульної кухні, щоб вона гармонійно поєднувалася зі загальним стилем оформлення. На цьому етапі можна покладатися як на свої вподобання, так і скористатися порадами професійних дизайнерів відносно останніх модних тенденцій. В цьому сезоні актуальні однотонні максимально прості відтінки, тобто стиль мінімалізму. Найбільш популярні кольори – білий, сірий, кавовий, світло-коричневий, які, в принципі, актуальні практично завжди. Саме такі, а також інші модульні кухні легко підібрати в інтернет-магазині fayni-mebli.com.

Як визначитися з матеріалами

Сьогодні при виготовленні меблів використовується декілька варіантів матеріалів:

  • ДСП;
  • МДФ;
  • масив дерева;
  • мультиплекс.

Кожен із них має свої особливості, які важливо врахувати при виборі. Найдорожча дерев’яна кухня, яка найчастіше виготовляється на замовлення. Модульний гарнітур з масиву можна зустріти нечасто, адже його ціна достатньо висока і саме в цьому випадку не цілком виправдана, оскільки дерево без спеціальної обробки достатньо чутливе до підвищених температур та вологості.

Мультиплекс – дещо дешевший варіант, який виготовляється з дерев’яних смужок різних порід дерева, що проклеєні в декількох напрямках. Матеріал стійкий до впливу води та пари, залишаючись при цьому повністю екологічним.

Найчастіше можна зустріти модульні кухні з МДФ – доступного по ціні та практичного матеріалу. Така плита виготовляється шляхом пресування під тиском дерев’яної стружки. В процесі МДФ також просочується смолами, що робить її довговічною і універсальною для використання. За деякими показниками матеріал перевершує навіть масив.

ДСП – один з найдешевших варіантів, проте це зовсім не означає, що він не прослужить достатньо довго. Акуратне користування такою кухнею і нею можна буде насолоджуватися не один рік.

Сьогодні придбати модульну кухню можна на будь-який смак та бюджет, головне правильно вибрати магазин.