Чемпіонат Європи з силового екстриму пройшов на Арабатській стрілці

7 лет назад 0

В минулому році мешканці та гості Арабатськоі стрілки вже мали змогу познайомитися з силовим екстримом, коли тут відбувся етап міжнародного чемпіонату Strongman Open Challenge. І ось, через рік тут вже приймають чемпіонат Європи зі стронгмену, який по праву можна назвати яркою екстремальною спортивною подією  в цьому сезоні.

1 липня, в с. Генічеська Гірка відбувся Чемпіонат Європи з силового екстриму в категорії до 105 кг “ULTIMATE STRONGMAN Open Challenge 2017”. Його організаторами виступили Федерація силового екстриму України та Щасливцевська сільська рада під егідою найпрогресивнішоі федерації стронгмену – Міжнародної Британської організації “Ultimate Strongman”.
За титул Чемпіона Європи з силового екстриму змагалися кращі спортсмени з 7 країн – України, Грузіі, Німеччини, Польщі, Чехіі, Словаччини та Литви.
Сказати, що в наш край з’їхалися найсильніші чоловіки Європи, не сказати нічого. Фізичні можливості, що вони продемонстрували, виходили підчас за рамки можливого.
Ось вправи, що вони виконували:
1. Станова тяга 280 кг на максимальну кількість разів у хвилину.
2. Підняття бревна 130 кг на максимальну кількість у хвилину.
3. “Прогулянка фермера” з балоном 130 кг на дистанцію 30 м.
4. Підняття над головою гигантськоі гантелі вагою 90 кг на максимальну кількість разів у хвилину.
5. І кульмінаційна вправа: перекидування через планку висотою 125 см кулі Атласу вагою 160 кг. Це, доречі, вдалося не всім.
Тож день був жарким на емоції та очікування.
За результатами вправ кращий результат показав спортсмен з Чехії Иджи Ткадлчик. Він став володарем офіційного титулу Чемпіона Європи з силового екстриму-2017.
Друге місце посів Валерій Газаєв, чемпіон України зі стронгмену-2017, голова федерації силового екстриму України.
Третє – спортсмен з Польщі Пшеніслав Марчевський.
Далі місця розпределилися таким чином:
IV місце – Роман Грєков (Україна),
Vмісце – Андрій Ананьєв (Україна),
VI місце – Артурас Урбанавичус (Литва),
VII місце – Бразаускас Миндаускас (Литва),
VIII місце – Нил Олівер (Німеччина),
IX місце – Олександр Дубовой (Україна),
X місце – Даучиунас Донатас (Литва),
XI місце – Георгій Метевешвили ( Грузія),
XIІ місце – Паул Хорнак (Словакія).
В перервах між змаганнями спортсменів для присутніх виступали творчі колективи будинків культури сел Щасливцеве та Генічеська Гірка.
На чемпіонаті встановлено також новий рекорд Україні з підняття кулі Атласу. Роман Грєков перекинув кулю вагою 160 кг через планку висотою 125 см 5 разів.Прибуття відомих в силовому екстриму чемпіонів та рекордсменів до нашого краю не залишилося непомітним. Вже на наступний день учасників чемпіонату Європи запросили взяти участь у “Залізних іграх”, що відбулися у неділю у Генічеську.
Арабатська стрілка все частіше сьогодні стає відомою не лише, як місце сімейного досугу. А й як місце, привабливе для спортсменів та просто любителів активного відпочинку і здорового способу життя.

                                                Юлія Слуцька. Фото Тимура Аджибілякова, сайт Щасливцевської сільради