Херсонці – чемпіони України з пішохідного туризму

7 лет назад 0

14 липня у м. Світловодську (Кіровоградська область) завершився 46-й чемпіонат України серед юнаків з пішохідного туризму та 5-й чемпіонат України серед юнаків з велосипедного туризму. Про це повідомляє Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

У змаганнях з пішохідного туризму взяли участь 20 команд та 350 спортсменів з різних куточків України, у тому числі команда комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради. Боротьба між учасниками була напруженою, кожна з команд показала високий рівень підготовки.

Найсильнішими виявились херсонські спортсмени, які за результатами всіх змагальних днів вибороли перше місце. 

Довідка:  Пішохідний туризм — один з найпоширеніших видів спортивного туризму, основною метою якого є подолання групою туристів маршруту по місцевості з місця відправлення до місця прибуття за вказаний проміжок часу. Маршрут пішого туризму може містити в собі не тільки програму фізичної, спортивно-оздоровчої підготовки, але і ознайомлення з історією і культурною спадщиною населення регіону.