Херсонський веслувальник повернувся з Кубку світу з нагородами

7 лет назад 0

Національна паралімпійська збірна команда України з академічного веслування виступила на Кубку світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору, який проходив днями у м. Познань (Польща).
Перший кубок світу з академічного веслування з часів завершення Паралімпійських ігор 2016 року зібрав близько 50 веслувальників з 15 країн світу. Цей кубок світу став визначальним для історії паралімпійського веслування, адже вперше спортсмени змагались на новій дистанції — 2000 метрів.
Під час змагань українська команда у складі 8 спортсменів з інвалідністю виборола 3 високі нагороди, серед яких 2 золоті та 1 бронзова медалі та перше місце у світі.
Роман Полянський, чемпіон Паралімпійських ігор у Ріо-2016 домінував на дистанції та заслужено здобув золото кубку світу, не залишивши шансів своєму супернику з Росії. Двійка парна у складі Ірини Кириченко та Ярослава Коюди посіла третє місце, а четвірка з кермовим (Жук Максим, Білоножко Олександр, Яринка Ірина, Янкова Олександра, Козлов Володимир), показала кращий час з трьох заявлених човнів.
Зазначимо, Володимир Козлов  представляє Херсонську область.
Попереду — чемпіонат світу, який пройде в вересні 2017 року у місті Сарасота (США) і готує спортсменам нові випробування.

Прес-служба Національного комітету

спорту інвалідів України