Міні-футбольний турнір пам’яті Олега Ліфінцева

3 года назад 0

29 серпня 2021 року з нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України на спортивному майданчику ЗОШ № 5 відбувся ІІІ відкритий турнір Каховської ТГ з міні-футболу, присвячений пам’яті Олега Ліфінцева. Організатори турніру: відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради, ГО “Учасники АТО “Скіф”, при підтримці управління освіти та адміністрації ЗОШ № 5.

Цього року в турнірі взяли участь сім команд: “Олімпієць”, “Скіф”, “Фаворит” (Роздольне),  “Біла стріла” (Н.Каховка), “Опентек”, «Каховський РЕМ» та “Медики”.

Під час урочистої церемонії відкриття турніру учасники та вболівальники вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

За підсумками змагань першість у турнірі вибороли ветерани каховського футболу з “Олімпійця”, які у фіналі мінімально здолали команду “Опентек” – 1:0. У матчі за третє місце команда “Фаворит” з Роздольного з рахунком 3:1 переграла команду “Скіф”. 

Кращими гравцями турніру було визнано:

– Дмитро Партика (Скіф)

– Єгор Рудець (Фаворит)

– Віталій Крутієнко (Опентек)

– Юрій Балицький (Олімпієць).

Переможці, призери та кращі гравці були відзначені грамотами, медалями та кубками від організаторів. Нагороди командам вручив начальник відділу у справах молоді та спорту Сергій Кашулін. 

Довідкова інформація:

Ліфінцев Олег Васильович (18.11.1985 – 14.06.2014). Народився в м. Каховка. Старший солдат, водій-заправник 25-ої повітряно-десантної бригади. Учасник бойових дій в зоні проведення АТО на Сході України, який поклав життя захищаючи територіальну цілісність та незалежність України. Похований в м. Каховка.

Близько першої години ночі 14 червня 2014 року при заході на посадку в аеропорту Луганська терористами був збитий військово-транспортний літак Іл-76 Повітряних Сил Збройних Сил України, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. Загинуло 9 членів екіпажу та 40 десантників.

Указом Президента України № 543/2014 від 20.06.2014 р. “За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Почесний громадянин м. Каховка (посмертно). Звання присвоєно у 2016 році (рішення сесії Каховської міської ради від 28.04.2016 № 209/11).

На будівлі Каховської СЗОШ № 2 встановлено меморіальну дошку з фотографією героя та пам’ятним написом про бійця.

З 2019 року в Каховці проводиться відкритий турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті Олега Ліфінцева.