На Кубку Європи з кіокушин карате спортсмени Херсонщини здобули більше 40 нагород

5 лет назад 0

 

Протягом 23-25 листопада херсонські спортсмени у складі національної збірної з кіокушини карате боролися за звання чемпіонів у змаганнях Кубку Європи з даного виду спорту серед юнаків, юніорів та молоді до 21-го року, що відбувся у Варшаві (Польща).
Всього участь у спортивному заході взяло 500 спортсменів з 19 країн.
За результатами змагань каратисти Херсонської області привезли додому 43 призових місця: 18 перших, 11 других та 14 третіх.
27 листопада спортсмени разом з тренерами прибули до Херсона, де їх у приміщенні облдержадміністрації привітало керівництво області.


Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв звернувся до учасників змагань: «Ви прославили Херсонщину, Україну! Особливо в час таких турбулентних подій. Своїми медалями ви показали і, я впевнений, ще покажете всім, як ви вмієте захищати рідну країну і область. Ми горді і пишаємося нашими спортсменами. Ви — майбутнє України!».


Очільник області подякував тренерові збірної Херсонщини з кіокушин карате Сергію Всеволодову за активну роботу з молоддю, а також батькам, які завжди підтримують і вболівають за своїх дітей.


У свою чергу, Сергій Всеволодов наголосив, що всього спортсмени з України вибороли 60 нагород, 43 з яких – херсонські.
«В нашій області працює 30 тренерів кіокушин карате. Нагороди на чемпіонатах Європи й світу виборюють спортсмени як з Херсона, так і з Каланчака, Генічеська, Іванівки, Каховки та інші. Приємно, що діти з віддалених районів підіймаються на п’єдестали світових змагань переможцями».


Гучні оплески та спільне фото напам’ять. Глибоке переконання присутніх, що такі радісні зустрічі ще не раз відбудуться у Херсоні, адже деякі з сьогоднішніх чемпіонів здобули перемогу вдруге, а отже, не зупиняються на досягнутому.
Стомлені та щасливі, юні каратисти попрямували додому. Хтось відпочивати від тривалої подорожі до Польщі, а хтось – готуватися до наступних змагань, щоб вкотре відстояти честь рідної держави .