Олімпійські спортсмени області отримають стипендію

3 года назад 0

Аби максимально підтримати херсонських спортсменів, депутати обласної ради підтримали проєкт змін до програми щодо запровадження обласних стипендій на 2020 – 2023 роки, у частині матеріального стимулювання спортсменів, зокрема виплати одноразових стипендій для 3-х спортсменів олімпійських видів спорту та їх тренерів на загальну суму 450 тис грн.

Про це йшлося під час зустрічі голови обласної ради Олександра Самойленка із спортсменами-олімпійцями.

Як відомо, Україну на Олімпійських Іграх у Токіо цього року будуть представляти 5 спортсменів з Херсонщини. Також ми маємо 2 ліцензіати параолімпійських ігор.

Олександр Самойленко зазначив, що Херсонщина має багато професійних спортсменів та можливостей для розвитку спорту, але на жаль, вони не використовуються. Сьогодні вкрай важливо почати будувати спортивну Херсонщину. Тому обласна рада максимально сприятиме спортсменам області, аби вони залишалися на Херсонщині та досягали високих результатів.

Віталій Вибранський, начальник управління фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації подякував депутатам за підтримку та підкреслив, що вкрай важливо, аби найкращі представники спорту та їх тренери відчували не тільки моральну підтримку, але й отримали гідну матеріальну винагороду за свої досягнення. Завдяки злагодженій роботі обласної державної адміністрації та обласної ради це питання швидко та максимально ефективно вирішено, і вже невдовзі ми із захопленням будемо спостерігати за виступами наших представників на головній світовій спортивній першості.

Джерело:  Херсонська обласна рада