В Каховці відбувся турнір з міні-футболу пам’яті Олега Ліфінцева

4 года назад 0

За ініціативи ГО «Учасники АТО «Скіф», при організаційній підтримці відділу у справах молоді та спорту, управління освіти Каховської міської ради, адміністрації ЗОШ N 5, Херсонської обласної асоціації футболу та Каховської міської федерації футболу 15 серпня 2020 року на спортивному майданчику зі штучним покриттям Каховської ЗОШ № 5 відбувся ІІ-й відкритий міський турнір з міні-футболу, присвячений пам‘яті Олега Ліфінцева.
В якості почесного гостя турніру на змаганнях була присутня мама героя-каховчанина – Лариса Борисівна Ліфінцева. Під час урочистої церемонії відкриття турніру учасників привітали начальник відділу у справах молоді та спорту міської ради Лідія Левчик та заступник голови ГО «Учасники АТО «Скіф» Євген Дядів.
учасники та вболівальники вшанували хвилиною мовчання пам’ять Олега Ліфінцева та всіх каховчан, які загинули в зоні АТО на Сході України.
Цього року в турнірі взяли участь сім команд: «Скіф» (ГО «учасники АТО «Скіф»), «Динамо» (Каховський ВП ГУНП України), «Рятувальник» (Каховський МРВ ГУ ДСНС України), «Каховський РЕМ», «Олімпієць» (команда ветеранів каховського футболу), «Опентек» та «Причал». За регламентом турнір проводився за змішаною системою: на першому етапі команди були розподілені жеребом на дві групи, в яких за коловою системою визначали учасників фінальних поєдинків. Груповий етап завершився з такими результатами:

Група 1
1. «Олімпієць» – 7 очок
2. «Динамо» – 6 очок
3. «Опентек» – 4 очки
4. «Скіф» – 0 очок

Група 2
1. «Рятувальник» – 6 очок
2. «Причал» – 3 очки
3. «Каховський РЕМ» – 0 очок

Отже, за підсумками групового етапу в матчі за ІІІ місце зустрічалися команди «Динамо» та «Причал». Динамівці мали перевагу протягом всього поєдинку та здобули переконливу перемогу з рахунком 5:1 та стали бронзовими призерами турніру.
Видовищним та безкомпромісним був фінальний матч турніру між «Олімпійцем» та «Рятувальником». Вже на початку гри ветеранам вдалося створити комфортний для себе рахунок 2:0. До кінця матчу, незважаючи на всі старання «рятувальників», «Олімпієць» зумів збільшити перевагу та святкувати заслужену перемогу 4:1 у фіналі та турнірі загалом. «Рятувальник» – срібний призер. Кращими гравцями турніру стали: Євген Кондратюк («Олімпієць»), Віталій Токарев («Рятувальник»), Віктор Дзьоба («Динамо») та Андрій Сєров («Причал»).
На урочистій церемонії нагородження командам-призерам та кращим гравцям кубки, медалі та грамоти від організаторів вручили Лариса Борисівна Ліфінцева та начальник відділу у справах молоді та спорту Лідія Левчик.
Від імені Херсонської обласної асоціації футболу (голова Андрій Гордєєв) керівник Каховської міської федерації футболу Сергій Кашулін вручив всім командам-учасницям футбольні м’ячі.
Вітаємо переможців та учасників турніру!

Довідкова інформація:
Ліфінцев Олег Васильович (18.11.1985 – 14.06.2014). Народився в м. Каховка. Старший солдат, водій-заправник 25-ої повітряно-десантної бригади. Учасник бойових дій в зоні проведення АТО на Сході України, який поклав життя захищаючи територіальну цілісність та незалежність України. Похований в м. Каховка.
Близько першої години ночі 14 червня 2014 року при заході на посадку в аеропорту Луганська терористами був збитий військово-транспортний літак Іл-76 Повітряних Сил Збройних Сил України, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. Загинуло 9 членів екіпажу та 40 десантників.
Указом Президента України № 543/2014 від 20.06.2014 р. “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Почесний громадянин м. Каховка (посмертно). Звання присвоєно у 2016 році (рішення сесії Каховської міської ради від 28.04.2016 № 209/11).
На будівлі Каховської СЗОШ № 2 встановлено меморіальну дошку з фотографією героя та пам’ятним написом про бійця.
З 2019 року в місті проводиться відкритий турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті Олега Ліфінцева.

Джерело: Офіційний сайт  територіальної громади міста Каховка  kakhovka-rada.gov.ua