Вихованець новокаховської школи пляжного волейболу здобув “золото” на чемпіонаті Європи

4 года назад 0

Щойно в місті Ізмір (Туреччина) завершився чемпіонат Європи з волейболу пляжного серед юнаків та дівчат U-18, який тривав з 16 до 20 вересня 2020 року. Херсонщину на цих змаганнях представляв вихованець новокаховської школи пляжного волейболу Євген Бойко. 

Взагалі ж Україну на цьому турнірі представляють одразу чотири пари – Євген Бойко Владислав Омельчук, Михайло Меркулов Кирило Терещенко, Анна Чечельницька Дар’я Романюк, Ангеліна Хміль Тетяна Лазаренко.

Для новокаховчанина Євгенія Бойка та його напарника з міста Рівне Владислава Омельчука це були перші змагання на міжнародній арені. Тим не менше, юні пляжники показали блискучий результат.

Юнаки, вийшли з 1-го місця з групи, обігравши представників Хорватії (2:0), Латвії (2:0), Чехії (2:1). На стадії плей-офф перемогли швейцарців (2:0), в чвертьфіналі – словенців (2:1), у півфіналі здолали росіян (2:0), в фіналі не залишили шансів латвійцям (2:0), тим самим вибороли звання “чемпіонів Європи”.

Також варто відзначити блискучі виступи українок на цих змаганнях, адже обидві пари у підсумку піднялися на п’єдестал. Чечельницька Анна/Романюк Дар’я посіли ІІ місце, а Хміль Ангеліна/Лазаренко Тетяна вибороли “золото”.

Вітаємо новокаховчанина Євгенія, його напарника Владислава, їхніх наставників Петра і Галину Бойко, Павла Савитюка з “європейським золотом”! Також висловлюємо слова привітання командам дівчат та їх тренерам! 

Джерело: Online HK