УХЛ. Плей-офф. Півфінал. Матч 1

4 года назад 0

«Донбас» (Донецьк) – «Дніпро» (Херсон) 2:3  (1:1, 0:2, 1:0)  серія – 0:1

Шайби:  0:1 – Макаров – 11:50, 1:1 – Туркін (Монс, Казаковцев) – 13:44, 1:2 – Макаров (Декало, Вішняков – більш.) – 26:32, 1:3 – Макаров (Хомутов, Вішняков – більш.) – 33:40, 2:3 – Монс (Сигарев – 6й полевой) – 59:51

«Донбас»:  Тріфонов; Кобєлєв-Журавльов, Лялька-Бірюков-Коренчук, Кутугін-Колесніковс, Монс-Туркін-Казаковцев, Ігнатенко – Пангелов-Юлдашев, Шишлянніков-Буценко-Сигарєв, Мільохін-Карамнов-Захаров, Трандафілов, Садовіков

«Дніпро»: Хомутов; Макаров-Білоусов, Вішняков-Гасніков-Целогородцев, Дорофєєв-Декало, Каракулько-Чернишенко-Зайцев, Афанасьєв-Матусевич, Янішевський-Ромащенко-Жвачкін, Ратушний-Кругляков, Тимченко-Брага-Абаджян.

Малюнок матчу був прогнозований: господарі атакують, херсонці вибудовують оборонні редути і дальньою артилерією починають обстрілювати позиції суперників. З перших секунд «Донбас» постарався заволодіти перевагою, але, отримавши можливість пограти в більшості, рахунок відкрити не зумів. Наступними в форматі 5х4 в 1-му періоді зіграли «щуки», але донеччани також не пропустили в меншості.

Напруження зростало, але перший гол у півфінальній серії вийшов курйозним. На 12-й хвилині  Денис Макаров  викидував шайбу від борта у червоної лінії в бік воріт господарів, щоб уникнути прокидання, і снаряд пролетів проміж щитків голкіпера «Донбаса»  Олексія Трифонова .

Дончани за дві хвилини відігрались.  Віктор Туркін  з близької відстані переграв  Олександра Хомутова , і на перерву команди пішли з нічийним рахунком.

У другому періоді «Дніпро» продемонстрував, за рахунок чого він може досягати успіху. «Донбас» заробив два видалення, і в обох випадках херсонці покарали суперника. Хомутов зіграв як польовий гравець на синій лінії (!), і поки форварди влаштували завал під бортом, два захисника –  Ілля Декало  і  Денис Макаров  чітко розіграли вихід два в один.

Третя шайба Макарова – постріл низом по центру від синей линии – у кут воріт.

Весь третій період «Дніпро» працював на результат, не особливо думаючи про атаки. І у херсонців вийшло стримати атаку донеччан. За 30 секунд до кінця основного часу донеччани зняли воротаря, після чого змогли відквитати одну шайбу:  Євген Монс  відправив шайбу над плечем Хомутова.

У четвер «Донбас» і «Дніпро» знову зустрінуться на льоду арени «Альтаїр». Дивіться другий матч півфінальної серії плей-офф чемпіонату УХЛ на сайті XSPORT.ua. Початок – о 18:45.

Джерело: Хоккейный клуб «Днепр» Херсон