75 нових квартир та 18 електромобілів

75 нових квартир та 18 електромобілів

7 лет назад 0

Сьогодні, 9 червня, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв разом з Міністром МВС України Арсеном Аваковим та Головою Національної поліції Сергієм Князєвим вручив херсонським поліцейським сертифікати на нові квартири.

Урочисте вручення ключів відбулося біля п’ятиповерхового трипід’їздного будинку, який побудували за фінансування Міністерства внутрішніх справ упродовж року. На заході були присутні правоохоронці зі своїми родинами, журналісти, народні депутати та небайдужі херсонці.

«Сьогодні за кошти державного бюджету, які затверджені парламентом і знаходяться в бюджеті міністерства внутрішніх справ, ми надаємо 75 квартир для працівників міністерства внутрішніх справ, поліцейських, працівників сервісних центрів, ветеранів АТО, для тих, хто вийшов з окупованих територій і служить зараз Україні», — зазначив Арсен Аваков.

Міністр МВС України розповів, що приїжджати до Херсона раз на рік та здавати по одному будинку — гарна традиція. Він висловив сподівання, що в наступному році буде здано ще два будинки, один для прикордонників, інший для поліцейських.

Також Арсен Борисович зазначив, що на державні кошти було придбано 18 кроссоверів з екологічними двигунами «Mitsubishi Outlander PHEV» для територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

На Херсонщині нові автомобілі вирушать у 11 районних відділів та відділень поліції для груп реагування патрульної поліції. Слід зазначити, що нові кроссовери добре пристосовані до служби у сільській місцевості. Особливо такі автівки стануть у нагоді поліцейським, які несуть службу у курортних районах області: Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому та Скадовському.

Голова Нацполіції Сергій Князєв запевнив, що автомобілі вийдуть на роботу вже завтра.

«Я думаю, що 18 автомобілів для Херсонської області — перший крок, який дасть можливість ефективно реагувати, оперативно, мобільно та результативно виконувати свої функції по припиненню правопорушень. Впевнений, що поліцейські будуть гідно нести свою службу, а народ це оцінить», — повідомив Сергій Князєв.

На заході був присутній народний депутат України Борислав Береза, який зазначив, що поліція і чесні суди — базис правової держави, її потрібно вибудовувати, а починати слід з поліції.

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв привітав правоохоронців та подякував Міністру МВС України Арсену Авакову: «Хочу подякувати від усієї нашої громади за те, що приділяєте увагу прикордонній Херсонщині. Такими заходами, як надання житла та службових автомобілів, ви надаєте впевненість правоохоронцям, що вони не покинуті, не забуті. В свою чергу ми будемо дбати про те, щоб патріотична Херсонська область залишалася однією з передових в забезпеченні правопорядку».