Андрій Гордєєв взяв участь у відкритті лабораторії «ТерраЛаб»

Андрій Гордєєв взяв участь у відкритті лабораторії «ТерраЛаб»

7 лет назад 0

20 вересня голова Херсонської облдержадміністрації разом зі своїм заступником Андрієм Балонем взяв участь у відкритті лабораторії «ТерраЛаб» TOB «Teppa Tapca Україна» в Каховці.

Присутніми також були директор підприємства Андрій Гоголєв, президент компанії «Доктор Тарса» Алі Озман (Туреччина), керівник агрохімічної лабораторії «ТерраЛаб» Владислав Бондаренко, завідувач кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів Львівського національного університету ім. І. Франка Степан Позняк та інші.

Лабораторія «ТерраЛаб» носить ім’я Івана Гоголева, видатного українського ученого в галузі ґрунтознавства й агрохімії. Це єдина в Україні лабораторія світового рівня, створена для вирішення завдань агрохімічного напряму. Вона оснащена зразками найсучаснішого обладнання: спектрометром з індуктивно зв’язаною плазмою Agilent 5110, спектрометром американського виробництва Carry60, апаратом К’єльдаля італійської компанії Velp тощо.

Директор «ТерраТарса Україна» Андрій Гоголєв повідомив, що лабораторія специфікується на аналізі грунтів, добрив, води і рослин. Раніше для того, щоб зробити аналізи такої якості, яку пропонує лабораторія у Каховці, треба було надсилати зразки до Німеччини або Америки. Тепер таку процедуру можливо реалізовувати в Україні, а саме на Херсонщині. Хоч сьогодні склад працівників становить всього 4 спеціалісти, але на наступний рік його планується збільшити до 10-ти.

«Аграрний сектор України стрімко розвивається. І дослідження, які проводитиме дана лабораторія, є безумовно важливими. Вони будуть задіяні не тільки у нас на Херсонщині, а й по всій Україні як приклад нових інноваційних впроваджень в агропромисловий комплекс. Зі своєї сторони ми підтримуватимемо цей проект і будемо популяризувати його на рівні держави», — відмітив очільник області Андрій Гордєєв.