Андрій Гордєєв: «Херсонщина – територія чесних перевізників!»

6 лет назад 0

17 липня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв взяв участь у підписанні Меморандуму щодо збереження автомобільних доріг загального користування Херсонської області від руйнування великоваговим транспортом.

Документ про співробітництво було укладено між Херсонською обласною державною адміністрацією, Чорноморським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки, управлінням патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції України, Службою автомобільних доріг у Херсонській області та громадськими організаціями.

«В нашій області обліковується більше 5 тис доріг. З них 3600 км — дороги місцевого значення, 1400 км – дороги державного значення. Наша область є транзитною, через нас їздять вантажі з різних регіонів. Нестача пунктів габаритно-вагового контролю не дозволяє нам забезпечити об’єктивний контроль за перевантаженням на дорогах. На жаль, є багато перевізників, які зловживають цим і об’їжджають ці вагові комплекси», — розповів очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Крім того, він відзначив ГО «АвтоЄвроСила» та подякував за те, що вони виступили з ініціативою щодо спільного контролю за автошляхами Херсонщини.

«Ми переносимо наш досвід з Миколаївської області, де ми навели абсолютний порядок з перевантаженими перевізниками і встановили максимально велику відповідальність водіїв. Основна задача влади — регламентний підхід до забезпечення і роботи контрольно вагових комплексів. Запевняю всіх перевізників Херсонщини, що відсьогодні починається повний контроль щодо перевантажень автомобілів»,- підкреслив голова громадської організації «Автоєвросила» Олег Єрошевич.

В.о. начальника Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Юрій Гагарінов прозвітував, що на сьогодні в області встановлено 1 пункт габаритно-вагового контролю управління поліції «Консул» на автомобільній дорозі М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ км 203+500, який працює у цілодобовому режимі. Протягом І півріччя було здійснено майже 10 тисяч зважувань, що виявили 438 порушень на загальну суму 98905,5 євро (2967165 грн).

Підписавши меморандум, сторони прагнуть до забезпечення прогнозованого і конкурентного розвитку вантажних перевезень, уникнення соціальної напруги. Вони підтвердили свою готовність співпрацювати у вирішенні питань збереження автомобільних доріг загального користування області від руйнування великоваговим транспортом, покращення стану автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення, розвитку мережі автомобільних доріг Херсонської області.

Начальник обласної патрульної поліції Костянтин Дронгаль зазначив, що національна поліція завжди готова прийти на допомогу у визначені місць розташування пунктів габаритно-вагового контролю, надати консультації та виконувати поставлені задачі.

«Херсонщина – територія чесних перевізників. Нам не потрібні перевантаження. Нам необхідні якісні дороги, а не перевантажені автошляхи!», – наголосив Андрій Гордєєв.

Автор: Гуськова Елеонора