Більше 21 тисячі кримчан були призвані на військову службу в ЗС РФ

4 года назад 0

Під час засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку помічник генерального секретаря з прав людини і керівник Управління верховного комісара з прав людини ООН Ілзе Брандс Кехріс повідомила, що з 2015 по 2019 рік до лав російської армії призвали понад 20 000 мешканців окупованого РФ Криму.

“Чоловіки-жителі Криму були змушені проходити службу в Збройних силах Росії. З 2015 року не менше 21 000 кримчан були призвано до Збройних сил Росії, частина з них перевели на військові бази на територію Росії. Ті, хто не бажає служити в армії, перебувають під загрозою кримінального переслідування “, – сказала представниця ООН.

У міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch повідомили, що близько 85% кримчан, покликаних на військову службу навесні 2019 року, відправили на бази в РФ.

Влада України просять кримчан звертатися по телефону або по електронній пошті в разі отримання повісток для проходження служби в російській армії.

Як відомо, в весняну призовну кампанію російська влада закликала 3,4 тисячі кримчан служити в ЗС РФ. При цьому з початку року окупаційними «правоохоронними органами» було порушено близько 20 кримінальних справ за кримчан за ухилення від служби в російській армії, а в 17 справах вже оголошено звинувачувальні вироки.