Центр співпраці платників та фіскалів

Центр співпраці платників та фіскалів

7 лет назад 0

Переконливим доказом цьому стало липневе засідання Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Херсонській області, у порядку денному якого розглядалася низка проблемних питань, які потребували спільного обговорення фіскалів області та активістів громадського руху. Це важлива інформація про актуальні питання адміністрування податків та зборів, впровадження митних інноваційних сервісів для бізнес-спільноти Херсонщини та проведення заходів, спрямованих на дотримання антикорупційного законодавства.

Коментуючи підсумки роботи фіскальної служби за перше півріччя нинішнього року, начальник відомства Ігор Клим зосередив увагу на питаннях здійснення підприємницької діяльності під час курортного сезону — 2017. Зокрема, cтаном на 01.07.2017 бізнесмени області вже придбали 999 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. У порівнянні з минулорічним періодом видача ліцензій зросла майже на 50 відсотків. Також, на Херсонщині під особливим контролем перебувають питання легалізації земельних відносин. Тільки протягом червня п.р. на території області були встановлені посіви сільськогосподарських культур на самовільно зайнятих земельних ділянках загальною площею 1625,7 га без жодних правовстановлюючих документів. А це також додаткові надходження для фінансування бюджетів місцевих громад області.

Продовжуючи конструктивний діалог, в.о. начальника Херсонської митниці ДФС Михайло Закалінський закликав бізнес — спільноту області долучитися до дієвої практичної роботи по реалізації «Митного експерименту» щодо ремонту дорожньої інфраструктури в області та запросив суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності до активної співпраці по митному оформленню товарів на території саме Херсонської митниці ДФС. Це надасть можливість спрямування 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів на додаткове фінансування для реконструкції автодорожньої інфраструктури. І як результат – забезпечити нову якість доріг та безпеку автомобільного руху на туристичній Херсонщині.

Доволі цікавою та змістовною стала інформація голови Громадської ради при ГУ ДФС у Херсонській області Олександра Максименка про доопрацьований проект ліберального Податкового Кодексу, розроблений командою АППУ за участі українських підприємців, який внесено до Верховної Ради з метою його наступного прийняття та введення в дію з 01 січня 2018 року.

До жвавої дискусії щодо запровадження електронної системи управління ризиками при адмініструванні ПДВ з 01 липня 2017 року долучилися всі учасники заходу. Професійними та обґрунтованими стали коментарі нововведень голови ревізійної комісії Херсонського союзу промисловців та підприємців Ганни Довбиш.

Нові сучасні підходи у спілкуванні з представниками бізнес-спільноти Херсонщини та вивченні проблемних питань підприємницької діяльності запропонував голова громадської організації «Бізнес – асоціація «МИ-ХЕРСОНЦІ» Віталій Белобров.

Сьогодні активісти громадської ради відчули справжню ділову та партнерську атмосферу як надійні колеги та партнери фіскалів області.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА